Mindig erősebb és gyorsabb kell, ami a sportautók világában nem meglepő, de most új szintet ütött meg a tuningolt Ford GT, mely átlépte az 500 km/órás sebességet. Ezzel maga mögött hagyta a Bugatti Chiron Super Sport 300+ korábbi rekordját.

Kétségkívül elképesztő mérnöki munka a Bugatti, melynek négy turbóval megfújt W16-os motorja a Chiron Super Sport 300+ modellt akár 490 km/órás sebességgel is repíti. A Chironban nemcsak a forma és a ritkaság a lenyűgöző, hanem az is, hogy megvásárolható és utcán használható termék. Igaz, csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, és közülük még annál is kevesebben járkálnak vele az utakon.

Johnny Bohmer viszont többször felbukkan Florida útjain a Ford GT-jével, mely átlépte az 500 km/órás sebességet.

Nem egy hatalmas gyár érte el ezt az eredményt, hanem pár őrült autóbolond és egy 2006-os évjáratú Ford GT, melyet Bohmer még újonnan vásárolt egy kereskedésből. Azóta pedig fokozatosan egyre gyorsabb az autó, melyet mostanra az egész világ ismer. Richard Rawlings és a Gas Monkey Garage már 2016-tól szponzorálja a projektet, mely most érett be.

Felsorolhatatlanul sok átalakítás kellett, de a Badd GT-nek keresztelt autó továbbra is V8-as és kézi váltós. A legtöbb komponenst azonban kicserélték vagy alaposan átdolgozták, hogy a floridai Kennedy Űrközpontban Johnny Bohmer megfussa vele a 310,8 mérföld/órás sebességet (500,1 km/óra). Mielőtt a floridai utcákon bárki belekötne a lámpánál a Ford GT-be, nézze csak meg a videót:

Ez is érdekelhet:

470 km/órával száguldott a világ leggyorsabb Ford GT-je

A Bugatti Chiron a közelében sincs ennek az átépített Ford GT-nek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés