A Ford idén ősszel mutatta be a Mustang vadonatúj generációját, amiről sok mindent elárultak, a teljesítményét kivéve. Most az is kiderült, hogy milyen erős lesz a belépő négyhengeres és az új csúcsmodell, a Dark Horse.

Ősszel leplezte le a Ford a Mustang új, hetedik generációját, ami az előző széria evolúciójával született. Örömmel láttuk, hogy az amerikai sportautó a négyhengeres belépőmotorján kívül megtartotta az 5 literes V8-ast is, és Dark Horse néven egy új csúcsmodellje is született. A Ford azonban mostanáig adós volt a teljesítményadatokkal.

A kifutó Mustangot az utóbbi időben jellemzően a 450 lóerős V8-assal adta a Ford, és az új modell ennél is erősebb lesz, hiszen

a GT változata 480 lóerős teljesítményre képes, a maximum nyomatéka 529-ről 563 Nm-re nőtt.

De ez még nem minden, hiszen a hangolható, aktív szelepes kipufogórendszerrel rendelve 486 lóerő és 567 Nm lesz ez a két érték.

Az Egyesült Államok piacán a Ford megtartja a 2,3 literes, négyhengeres Ecoboost motort is a Mustang belépőmodelljéhez, és ennek a teljesítményén is csavart egy kicsit. A takarékos kiadás eddig 290 lóerőt és 440 Nm-t tudott, mostantól 315 lóerővel és 475 Nm-rel gazdálkodhat, aki megelégszik a Focus ST-ből ismerős motor hangjával.

A legizgalmasabb az új Mustang csúcsmodellje, a Dark Horse lesz, amiről a Ford korábban csak elhintette, de most hivatalosan is megerősítette, hogy az 5 literes V8-asának teljesítménye kereken 500 lóerő lesz, amivel minden idők legizmosabb széria Mustangjának számít, persze a Shelby modelleket leszámítva. Alig várjuk, hogy kipróbáljuk!

Ez is érdekelhet:

Sarkosabb formával és még izmosabb V8-assal itt az új Ford Mustang

Minden eddiginél erősebb V8-as szívómotorral rúgja be az ajtót a vadonatúj Mustang.

Dark Horse néven máris itt az új Mustang még keményebb változata

Ha a Mustang rajongója vagy, érdemes lesz megjegyezned a Dark Horse nevet.

Sorozatban hetedik éve a Mustang a világ legnépszerűbb sportautója

Nem adtak el többet más sportautóból, mint a Mustangból.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

További cikkeink a témában