A Focus és a Fiesta után a Ford jövőre már a Pumát indítja a rali-világbajnokságon, ahol az új szabályok szerint plug-in hibrid versenyautók állnak rajthoz.

Jövőre nagyot változik a rali-világbajnokság, ahol a csúcskategóriában plug-in hibrid versenyautók állnak rajthoz, és a Ford most bemutatta a sajátját. Az M-Sport műhelyében nem a Fiestából építették, mint az utóbbi években, az egyedi karosszériája a márka újabb sikermodelljére, a Pumára hasonlít, de az utcai autónál jóval alacsonyabb lett.

A legnagyobb újdonság a Puma Rally1 hajtása, ami az 1,6 literes, turbós benzinmotorból és egy 136 lóerős elektromotorból áll. A hibrid rendszer három másodpercig a gyorsítást segíti, a 3,9 kilowattórás akkumulátort pedig

A 95 kilogrammos akkumulátort szilárd burkolat óvja a kőfelverődésektől és a baleseteknél, a benzinmotor pedig kőolajszármazéktól mentes, szintetikus üzemanyaggal működik majd. A Ford a goodwoodi fesztiválon mutatta be az egyelőre még álcázott versenyautót, ami elsőként a jövő évi Monte-Carlo-ralin áll rajthoz.

Nem kell azért aggódni, hogy a hibrid raliautónak nem lesz hangja:

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.