Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sok autógyártó igyekszik erősíteni a márka iránti bizalmat, de az eddigi legütősebb megoldás a Fordé. Mi is az a Video Check, és hogy működik?

A bizalom nagyjából az élet minden területén fontos, de a párkapcsolatban és az autóknál egyenesen olyan, mint a levegő. Bennünket most az autózás érdekel jobban.

Merthogy számos gyártó központjában komoly fejtörés megy, hogyan erősítsék az ügyfelek bizalmát a márka iránt. Van, ahol egy üvegfal mögül lehet nézni, ahogy szerelik a kocsit, máshol pedig személyes szerelőt kap az ügyfél. Minden hasonló kezdeményezésnek csak örülni tudunk, de kérdés, melyik formátum lesz végül a nyerő.

Nem könnyű feladvány, mert a megoldásnak egyszerűnek, hitelesnek és időkímélőnek kell lennie egyszerre.

A Ford új ötlete minden eddiginél praktikusabbnak és életszerűbbnek tűnik, vagyis könnyen lehet, hogy ez lesz a nyerő szerviz-szolgáltatás.

Ez pedig nem más, mint a Video Check:

Miért tűnik ez az eddigi legjobb módszernek az átláthatóság és a bizalom növelésére? Mert éppen annyit javít a szolgáltatáson, amennyit a 21. század megkövetel, vagyis valóban nem visz el időt, viszont láttatja a szerelési folyamatokat, még az üvegfalas megoldásnál is jobban, és nem függ a személyes szerelő esetleges hangulatingadozásaitól.

Egyszerűen bármely szerviz előtt a Ford felajánlja az ingyenesen kérhető Video Check szolgáltatást, ha pedig erre rábólint a kedves ügyfél, akkor jöhet a videó, ami az ügyfél megszólításával, és az autójának rendszámával indul, ezzel is bizalmat teremt az ügyfél és a márkaszerviz közt, ráadásul segíti a beazonosíthatóságot is.

Ezután egy szakember végigmegy az emelőre tett autó üzembiztonsági szempontból legfontosabb elemein, és elmagyarázza a javításra szoruló tételeket. Később a végeredményt egyetlen kattintással elérheti a tulajdonos egy appon/ügyfélkapun keresztül.

Szóval az ember csak leadja a kocsit, végzi a dolgát, majd jön egy e-mail, amikor kész a videó. Hogy még felhasználóbarátabb legyen a Video Check, a szükséges javításokról mellékelnek egy árajánlatot is, amelyen

a javítások sürgősségét zöld-sárga-piros színekkel jelölik, akárcsak a közlekedési lámpák mintájára.

A rendszeren keresztül el is lehet fogadni az ajánlatot, és máris indul a munka a műhelyben. A videót elküldik akkor is, ha semmilyen hiba nincs a kocsin, ez pedig ugye kész ajándék.

Lehet sima állapotfelmérést is kérni ezzel a módszerrel, de azt már a márkaszerviz által megszabott díjért. Igazából az is csak egy bónusz, a lényeg a gyors, egyszerű, megbízható, ügyfélbarát formula, a hibák pontos dokumentálása, az alapos tájékoztatás az alkatrész- és munkaigényről, no meg a garancia, hogy kizárólag a jóváhagyott javításokat végzik el.

Akárhogy is, ez egy nagyon klassz húzás, többek között azért is, mert nincs túlgondolva, túlbonyolítva, éppen azt nyújtja a tulajnak, ami kell.

"

"

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.