Végülis logikus, hogy az afrikai temetkezési szolgáltatóknak is legyen szakmai rendezvényük, de akkor is fura a BMW-s koporsó és a rekordhosszú halottaskocsi-sor egy versenypályán.

Amikor rábukkantam az eseményről beszámoló fotókra, először azt hittem, átaludtam pár napot véletlenül, és már április elseje van. De nem, a Funerex Africa (vagyis Funeral Expo, temetkezési szakkiállítás) tényleg kőkemény valóság. Ahogy a még hitelesítés alatt álló Guinness-rekord is az, amit százhúsz egymás mögött haladó halottaskocsival sikerült elérni a szervezőknek a Dél-Afrikai Köztársaságban található Kyalami autóverseny-pályán.

Csak Dél-Afrikában 15 ezer temetkezési vállalkozás található, 70 ezer alkalmazottal. Egy ilyen nagy iparág, amelynek szolgáltatásaihoz számos speciális termék is kapcsolódik, valóban éppen olyan joggal tart számot szakmai tömegrendezvényekre, mint mondjuk a turizmus vagy a hajózás
A Funerex Africán valahogy kiemelten erőteljesen kapcsolódott össze az autóipar és a temetkezés
Ki ne indulna szívesen utolsó útjára egy ilyen gyönyörű Jaguarban, ízlése szerint fehérben vagy feketében!
A százhúsz autós Guiness-rekorder temetési menet (Képek: Facebook, Funerex Africa)

A rekordhosszú halottaskocsi-sor egyébként a Funerex korábbi, 2019-es, százhét autós világcsúcsát adta át a történelemnek. Kíváncsian várjuk, jövőre is lesz-e rekorddöntés március 29–30-án – akkor lesz ugyanis a 2023-as Funerex Africa. Save the date!

Zöld lelkűeknek pedig ezt a lehetőséget ajánljuk figyelmükbe a remélhetőleg minél később esedékes utolsó úthoz:

Persze, hogy a Tesla Model S-ből is készült halottaskocsi

Annak, aki az utolsó útját is kipufogófüst nélkül tenné meg.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában