Sorozatban negyedszer marad el a genfi autószalon, jövőre sem rendezik meg a patinás kiállítást a svájci városban, helyette csak Katarban lesz „genfi autószalon” 2023-ban.

A nemzetközi autószalonok már a pandémia előtt gondokkal küszködtek, a nagy autógyártók ugyanis sorra mondták le a részvételüket a bejáratott kiállításokon, mert szerintük a saját események és az online bemutatók hatásosabban érik el az embereket. Nincs már frankfurti autószalon, helyette egy jóval kisebb kiállítást rendeztek Münchenben, és a genfi szalonra is hiába várunk.

Az utolsó genfi autószalon 2019-ben

2020-ban a megnyitója előtt, az utolsó pillanatban mondták le a genfi autószalont, amivel a következő évben már nem is számoltak. Az idei kiállítást is időben törölték, de a tervek szerint 2023. február 14-19. között már megtartották volna a genfi autószalont a Palexpo vásárvárosban.

Most azonban kiderült, hogy jövőre sem lesz genfi autószalon, legalábbis Genfben nem.
Nem mondhatjuk, hogy kevesen lettek volna kíváncsiak a genfi szalonra

Még 2021-ben találták ki mentőötletként, hogy jövőre Katarban is rendeznek egy „genfi autószalont” a neves kiállítás mintájára, és most bejelentették, hogy a szervezés bizonytalansága, a kiállítók mérsékelt érdeklődése miatt az európai, genfi szalon 2023-ban is elmarad, de

a tervek szerint a katari eseményt megtartják Dohában, jövő novemberben.
A Porsche 928 bemutatója a genfi autószalon 1977-ben

A genfi volt az egyik legpatinásabb európai autókiállítás, amit 1905 óta majdnem minden évben megtartottak, a fénykorában tízezer újságíró és 600 ezer látogató volt kíváncsi az itt bemutatott autócsodákra. Nem tudjuk, hogy lesz-e valaha még genfi autószalon Genfben, mindenesetre a szervezők dolgoznak rajta, és addig is várnak mindenkit Katarban.

Ez is érdekelhet:

Nem lesz többé frankfurti autószalon

Legalábbis nem úgy, ahogyan eddig ismertük.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Bemutatták Michelisz Norbi idei versenyautóját és csapatát

Sokoldalú szabadidő-terepjáró lett az új Toyota 4Runner

További cikkeink a témában