Nagy bejelentésre készültek a genfi autószalon szervezői, és most kiderült, mire gondoltak: két év múlva Katarban is ők rendezik az autókiállítást.

Az utóbbi időben teljesen felborult a nemzetközi autószalonok világa, és nem csak a pandémia miatt. Az autógyártók sorra mondták le a szereplésüket a bejáratott, rangos kiállításokon, mert szerintük a saját események és az online bemutatók hatékonyabban érik el az embereket manapság. Még a koronavírus beköszönése előtt az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szalon, a frankfurti jutott el oda, hogy bedobja a törölközőt.

Nem lesz többé frankfurti autószalon

Legalábbis nem úgy, ahogyan eddig ismertük.

A pandémia aztán végképp elsöpörte a tömegrendezvénynek nevezhető hagyományos autószalonokat, tavaly a genfi kiállítást egy héttel a megnyitója előtt mondták le, és az idei évvel már nem is számoltak, a legkorábban jövőre lesz autóshow Svájcban.

Már megvan a jövő évi genfi autószalon időpontja

Lehet, hogy ezúttal meg is tartják.

A frankfurti szalon szervezői pedig azzal álltak elő, hogy idén szeptember elején Münchenben rendezik meg az autókiállítást, méghozzá szabadtéren, hogy ebből már ne legyen gond.

Most a genfi autószalon szervezői jöttek ki egy új ötlettel: Katarban is rendeznek egy kiállítást, ami nagyon hasonló lesz a sajátjukhoz.

A tervek szerint először 2023-ban ősszel, majd utána minden második évben lesz „genfi autószalon” Dohában. Mindez persze nem jelenti azt, hogy Svájcból elköltözne a kiállítás, csak éppen a közel-keleti országban olyan nagy érdeklődés mutatkozik az autók iránt, hogy a szokásos katari autószalon mellett elfér náluk még egy „genfi” is.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában