A BORD Építész Stúdió nyerte meg a Hajdúnánás mellett épülő MotoGP pálya tervezésére kiírt nyílt építészeti tervpályázatot.

Az 500 hektáros építési terület a Hortobágy északi részén, Nyíregyháza, Debrecen és Miskolc vonzáskörzetében fekszik, Hajdúnánás közvetlen szomszédságában. A hajdúsági város az M3 autópályán a fővárostól szűk két óra alatt megközelíthető, a várostábláig az autópályáról lehajtva mindössze néhány kilométert kell autózni, így a tervezett pálya nagy tömegeket vonzhat az egész országból.

A tervezés során elsődleges szempont volt a fenntarthatóság, a biztonságos versenyzés és az, hogy a pálya egész évben használható legyen, vagyis nem kizárólag a nagynevű versenysorozatra tervezték.

A pálya madártávlatból egészen impozánsan fest:

A pályázat nyertesének leírása alapján a létesítmény főtere a hivatalos versenynapokon kívül a komplexum látogatói központjaként üzemel, ahol az év minden napján igénybe vehető szolgáltatások működnek, mint például a gokart, a ralikrossz, a flattrack és a dirttrack pályák. A főtér mellett még egy mesterségesen kialakított tó, egy hotel, illetve egy múzeum is helyet kapott.

A BORD Építész Stúdiónak egyébként nem ez lesz az első ilyen volumenű projekje, hiszen ők tervezték a debreceni Aquaticum Strandfürdőt, a Debreceni Nagyerdei Stadiont és az MTK Új Hidegkúti Nándor Stadionját is.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz