Lewis Hamiltont egyre jobban foglalkoztatja a visszavonulás lehetősége, és most egészen úgy tűnik, hogy nem csak egy médiahájpról van szó. Még nem tudni, mi lesz vele, de egy dolog eddig is biztos volt, hogy 2018 végén lejár a szerződése a Mercedesnél, egy – ezzel szorosan összeköthető – másik dolog pedig most vált biztossá.

Ez pedig Hamilton és a Ferrari lehetséges közös jövője, amit a brit elég kétértelmű nyilatkozatai, a Ferrari felé való egyértelmű közeledése is erősen táplált, plusz erre az egészre még azzal is rátett egy lapáttal, hogy továbbra sem hosszabbította meg kontraktusát jelenlegi csapatával. A Mercedes-pilóta egy dolgot most egyértelművé tett:

„Nem tudom elképzelni, hogy a Ferrarinál vezessek.”

És ha ez nem lenne elég, akkor még itt van ez is:

„Büszke vagyok rá, hogy jelenlegi csapatomnál dolgozhatok, és remélem, itt fejezhetem majd be a karrierem. (...) A Mercedes remek formában van, és nem látom bármi okát, amiért változtatni szeretnék.”

Tehát, ha Hamilton folytatja – a nagy morfondírozás közben most éppen ott tart –, akkor hű marad, és a Mercedesnél fog továbbra is versenyezni. Persze hülye is lenne kilépni attól a csapattól, amivel az elmúlt négy évben három világbajnoki címet szerzett, és valószínűleg erre is nehezen tudna nemet mondani:

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral