Lewis Hamilton elég szerencsétlenül próbálta meg kifejezni, hogy milyen szegénységből jött.

Hamilton a BBC éves gáláján vehette át a köszönségszavazás második helyéért járó díjat, majd a köszönőbeszédében úgy fogalmazott, hogy

„Hosszú utat tettünk meg, igazi álom volt számunkra, hogy családként változtassunk a dolgokon és elhagyjuk a nyomornegyedet.”

Amint kimondta, már kapcsolt is a brit és próbálta volna szépíteni a helyzetet:

„Jobban mondva nem a nyomornegyedből, de kikerülni onnan, és tenni valamit. Mindannyian nagyon magasra helyeztük a mércét, de csapatként értük el, amit elértünk.”

Hamilton családja annak idején nem volt eleresztve pénzzel, édesapja több műszakban dolgozott, hogy fiából autóversenyző válhasson - erre próbált volna utalni elég szerencsétlenül az ötszörös világbajnok.

Ez kábé felesleges próbálkozás volt, mert Hamilton szülővárosa, Stevenage zokon vette az ötszörös világbajnok szavait, a városi tanács vezetője, Sharon Taylor szerint

„Csalódást keltő, hogy Lewis Hamilton egy ilyen nagy nézettségű eseményen úgy hivatkozott Stevenage-re, mint egy nyomornegyedre. Persze rájött arra, hogy mit mondott, és próbálta helyesbíteni, de sajnos városunk lakói, akik csodálják és szurkolnak neki, nagyon sértve érzik magukat.”

Egyelőre még Hamilton nem reagált a dologra.

Eközben...

Hírmorzsák érkeztek Schumacher állapotáról

Jobban lehet, mint azt gondolnánk.

(Fotó: Lewis Hamilton)

És ezt olvastad már?
Az elektromos Volkswagenek ellenfele lenne a Zeekr
További cikkeink a témában