Nagyon úgy tűnik, hogy a Honda meghallgatta a rajongók szavát, és gyártásba kerül az új Prelude, ami nem egy újabb szabadidő-autó lesz, hanem egy formás sportkupé, amit az európai piacon is forgalmaznak majd.

Még egy éve sincs, hogy a Honda újra elővette a Prelude nevet, és hamarosan kiderült, hogy nem egy szabadidő-autóra használják el, mint a Mitsubishi az Eclipse-t, vagy a Ford a Pumát, hanem egy igazi sportkupéra. A múlt ősszel bemutatott tanulmányautó formája pedig kimondottan jól sikerült, csak remélni tudtuk, hogy fontólóra vesz a gyártását a Honda.

Most egyenesen két jó hírrel szolgálhat a japán gyártó, hiszen nemcsak azt erősítette meg, hogy gyártásba kerül az új Prelude, hanem azt is, hogy nem marad a japán vagy az amerikai vásárlók kiváltsága, hanem az európai piacon is forgalmazzák majd.

A bejelentéshez újabb színben is megmutatták a koncepcióautót, ami még mindig nagyon jól néz ki.

Az utóbbi időben volt egy pár nagy dobása a Hondának, elég csak a bájosan retró formájú elektromos autójukra, a Honda e-re gondolni, de a Civic Type R bármelyik generációja is elég ütősre sikerült. Az új Prelude tervezésénél is rendesen odatették magukat a dizájnerek,

bár még nem mutatták meg minden szögből, de amit eddig láttunk belőle, az nagyon tetszik.

45 évvel ezelőtt jelent meg az eredeti Prelude az európai piacon, és öt generáción keresztül, egészen 2001-ig egyet jelentett a Honda sportos kupéjával. Ezt a fonalat veszi fel újra a japán gyártó, és egy olyan sportkupét készít nekünk, ami

hibrid hajtásával korszerű és hatékony lesz, mégis a sportos vezetés élményét keresők kedvére tesz majd.

Nem ez lesz az első hibrid sportkupéja a Hondának, hiszen már a márka első hibrid autója, az 1999-ben bemutatott jópofa Insight is áramvonalas kupéformájú karosszériát kapott. A 2010-ben megjelent CR-Z újonnan vélhetően azért nem lett sikeres, mert a CRX karakterét keresték benne. Ne felejtsük ki a második NSX-et sem, ami szintén hibrid volt.

Jelenleg a Honda választéka szinte kizárólag hibrid autókból áll, a Jazz és a Civic, valamint a HR-V, a ZR-V és a CR-V is benzines-elektromos rendszert kapott, és a Civic azt is képes bebizonyítani, hogy a hibrid hajtás nem zárja ki a sportos autózás lehetőségét. Reméljük, hogy a Prelude gyártásba kerülő változata ezt a vezetési élményt fokozza majd tovább.

Részleteket még nem árult el a Prelude érkezéséről a Honda, de aki kíváncsi rá, hamarosan élőben is megnézheti majd a sportkupé új generációját. Még nem tudni, hogy csak kiállítják, vagy mozgásban is megmutatják-e, de a Prelude Concept ott lesz a jövő hétvégi goodwoodi fesztiválon, és már alig várjuk, hogy az utakon is újra találkozzunk vele.

A korábbi bejelentés kapcsán áttekintettük a Honda Prelude történetét:

Az Integra után a Prelude is visszatérhet a Honda kínálatába

Újabb jól hangzó nevet vesz elő egy új modelljéhez a Honda.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés