1984 óta többször táncolt már a megszűnés szélén a DTM, és ha voltak kétségeid, hogy a Mercedes-AMG kiszállásával mi lesz a német szériával, most megnyugodhatsz: az Aston Martin érkezik az Audi és a BMW ellenfelének.

Hosszú története van már a Deutsche Tourenwagen Masters sorozatának, a 35 év alatt olyan típusok is megfordultak, mi több, győzni tudtak, mint az Alfa Romeo 155, a Ford Sierra és az Opel Calibra, de mégis olyan típusok váltak itt legendává, mint a BMW M3 és a Mercedes-Benz 190 E.

A DTM többször átalakult, néhány évre szünetelt is, mára pedig a három német prémiummárka, az Audi, a BMW és a Mercedes-AMG küzdőterévé vált. Amiből az utóbbi jövőre kiszáll, hogy a Formula E-ben induljon helyette.

Mégsem kerül veszélybe a széria, és a segítség onnan jön, ahonnan nem számítanál rá.

Az AMG helyén az Aston Martin indul a DTM-ben, a svájci R-Motorsport versenyezteti majd a brit autókat. Az Audi RS5-ből és BMW M4-ből épített kőkemény versenygépek ellenfele az Aston Martin Vantage alapjára épül majd, és bár ennél több információt még nem közöltek róla, a brit márka GT3-as versenyautója alapján elég ütős példányra számíthatunk.

Ez is érdekelhet:

Mutatjuk, miről maradtál le, ha nem voltál a DTM-en

V8-as gépek csatája volt a Hungaroringen. Nézd meg, miért érdemes jövőre bevésned a naptáradba.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában