Futurisztikus, mégis otthonos a jövő lakóautója

A lakóautók általában ugyanazt a receptet követik, és ebben mutat most újat a német Hymer koncepciója. Az otthonosra berendezett VisionVenture egyelőre csak prototípus, pedig már indulnánk is vele a világ végére.

Tanulmányautókat inkább személyautókból szoktak készíteni, de a német Hymer most a jövő lakóautójának prototípusát készítette el. A VisionVenture alapját egy Mercedes-Benz Sprinter adja, amit alaposan átalakítottak. A négykerék-hajtású változat futóművét megemelték, és terepgumikkal szerelték, hogy oda is eljuss vele, ahová nem vezet út.

A fényezés a napsütés hőjének nagy részét visszaveri, így a karosszéria 20, a belső tér pedig 4 Celsius fokkal lehet hűvösebb. A tetősátor is érdekes, a hét centi vastag falát hideg vagy forró levegővel lehet felfújni egy perc alatt, így kellemes hőérzetet ad.

természetes anyagokat használtak, bőrt, fát és még bambuszt is. A fürdőszoba falát vékony réteg kővel borították, a mosdót és vécét egy ajtóval el lehet választani, hogy teljes legyen a zuhanyzás élménye.

A tetősátorba lépcső vezet fel, amibe tárolóhelyek kerültek, ez a megoldás a kisméretű lakásokból lehet ismerős.

A Hymer lakóautója egyelőre nem kerül gyártásba, de 2025-re már ehhez hasonló modelleket ígér a cég.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon