A várva várt Uncharted-film autós főszereplője egy Hyundai Tucson, de nem a szériaváltozat, hanem a forgatásra épített off-road prototípus.

A filmes autók műfaja is jelentősen átalakult az utóbbi időben. Régen, ha amerikai filmről volt szó, akkor szinte biztos, hogy George Barris építette meg a mozihoz illő látványos prototípust, manapság azonban inkább a marketing irányítja a filmes autók születését. Persze nincs semmi kifogásunk ellene, amikor Defenderrel nyomulnak a rosszfiúk a James Bond-filmekben.

A Hyundai is szeretne beszállni a mozis autók közé, és mivel az Uncharted-filmhez egy off-road autóra volt szükség, ezért a Tucsonból építettek egyet.

Nem biztos, hogy az extravagáns formájú szabadidő-autót választottuk volna erre a célra, de a Hyundai amerikai képviselete mindent megtett, amit lehetett, hogy kemény gépet faragjanak belőle.

Az egyszerűen csak Beast névre keresztelt prototípusra matt fekete kerekek és 33 colos átmérőjű terepgumik kerültek,

amihez a sárvédőket is ki kellett szélesíteni. A Tucson jókora gallytörő rácsot kapott, a fényszórókat is ráccsal borították be, nem maradhatott el a csörlő és snorkel, valamint a plusz fényszórósor sem az autó orráról és a tetőről.

A Beast célja nem más, mint felkelteni a figyelmet a Tucson iránt, és alighanem sikerült is neki, az Uncharted-film ugyanis elég jól megy, eddig már 300 millió dolláros bevételt hozott a Sonynak. A Hyundai sem panaszkodhat, hiszen a Tucson több mint 137 ezer példányban fogyott az európai piacon 2021-ben.

Még több filmes autóról szóló cikket itt találsz.

Ez is érdekelhet:

Tom Holland megmutatja, milyen az igazán koszos autó

Nem tudjuk ennél jobban várni az Uncharted-filmet!

A fényverseny győztese pedig: a Hyundai Tucson! – 1.6 T–GDi hibrid-teszt

Soha, senkinek nem fog többé eszébe jutnia ez előző Tucson formája (ha eddig egyáltalán eszébe jutott). De az új generáció nem csak dizájnban jó.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

További cikkeink a témában