A Hyundai bemutatott egy tanulmányautót, nem minden cél nélkül, valószínűleg azért lett a neve Vision T, mert már a Tucson utódját vetíti előre.

A Tucson a Hyundai középső szabadidő-terepjárója, olyan típusok ellenfele, mint a Kia Sportage és a Volkswagen Tiguan.

A legutóbbi szériát 2015-ben mutatták be, és nemrég kapott egy ráncfelvarrást, de a koreai márkánál már az utódján dolgoznak. Be is mutattak egy tanulmányautót Vision T néven, ami valószínűleg a Tucson utódját vetíti előre.

Az izgalmas formájú koncepcióautó 4,61 méter hosszú, két méter széles és 1,7 méter magas, a tengelytávja 2,8 méteres, és hasonló méretekre számíthatunk a Tucson gyártásba kerülő változatán. Ha igaz, akkor egy arasszal hosszabb lesz a karosszéria és a tengelytávolság is, ami mindenképpen tágasabb utasteret sejtet.

A Vision T formája is elrugaszkodik a Hyundai jelenlegi stílusától,

a sportosan elegáns szabadidő-autó újszerű hűtőmaszkot kap, ahol a szélső rácselemek világítanak nappali menetfényként. Az egyes cellákat pedig a hűtés igénye szerint nyitja ki az autó, ezzel mindig a lehető legjobb lesz az aerodinamikája.

A tanulmányautó konnektorról tölthető hibrid, de ennél többet nem árultak el a hajtásáról. Jól mutatja, hogy a Hyundai nemcsak hibridet, hanem akár teljesen elektromos változatot is bemutathat majd a Tucson következő generációjából.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Gyakorlatilag kivédhetetlen a ködös autópályán a tömegbaleset, de azért van néhány tippünk a túléléshez

De miért szombaton rendezik az első két F1-futamot?

További cikkeink a témában