A prémiummárkák közül jelenleg a BMW viszi a prímet a tisztán elektromos autózás terén, de az i3 hamarosan komoly ellenfelet kaphat a Mercedestől. A frankfurti autószalonon leplezik le az új EQ A prototípusát.

Már eddig is volt tisztán elektromos hajtású típusa a Mercedesnek, a B-osztály alapjára épített B 250 e, amit mi is kipróbáltunk, és elismerően szóltunk róla. De ez nem elég az olyan extravagáns és előremutató koncepciók ellen, mint amilyen a BMW i3. A Mercedesnél ezért most nagyot lépnek, és nem egy meglévő modellt alakítanak elektromossá, hanem külön erre a célra terveznek meg egy típust.

EQ lesz a Mercedes-Benz tisztán elektromos modellcsaládjának a neve, és az első ilyen koncepciót már korábban bemutatták Generation EQ néven. Az egy szabadidő-terepjáró formájú villanyautó volt, a most készülő újabb prototípus azonban egy kompakt városi autót vetít előre. A neve EQ A lesz, ami arra utal, hogy az A-osztály méretét idézi, és az első képet már meg is mutatták róla.

A hatalmas márkajelzés és a kékes derengés ismerős lehet a Generation EQ után, de a fényszórók formája már a Mercedes új stílusirányzata szerint készült, amit az A-osztály és a CLA utódja is megkap. Ugyanezt a formát láttunk már a márka sindelfingeni dizájnközpontjában, amikor ott jártunk, és a CLA előzeteseként beharangozott koncepcióautó is ezt viselte.

További részleteket egyelőre nem árultak el, de a frankfurti autószalonon utánajárunk mindennek.

És ezt olvastad már?
Európában már 800 Supercharger töltőállomása van a Teslának
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő