Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megmutatta elképzeléseit a nem is olyan távoli jövő elektromos autózásáról a Mercedes-Benz: a Generation EQ egy villanymotoros szabadidő-terepjáró előzetese.

Már korábban kiderült, hogy a Mercedes-Benz új, tisztán elektromos hajtású modellcsalád bevezetését tervezi, hiszen egy sor új típusnevet védetett le: az EQA, EQC, EQE, EQG és EQS nevében az utolsó betű az autó méretét jelöli az A-osztály, C-osztály és társai mintájára. Most pedig azt is megmutatták, milyennek képzelik ezeket az elektromos autókat.

Elsőként egy szabadidő-terepjáró prototípusát mutatták be, amely nagyjából akkora, mint a jelenlegi GLC. Az áramvonalas karosszéria a hatalmas, 21 colos kerekekkel sportosnak tűnik, az elektromos hajtásról pedig a hűtőmaszkot helyettesítő, kék színben derengő panel árulkodik. Az utastérben a hagyományos műszereket és gombokat képernyők és érintőfelületek helyettesítik. A kormánykerék mögötti kijelző például 24 colos képátlójú!

A Generation EQ-ban két elektromos motor hajtja mind a négy kereket 408 lóerős teljesítménnyel és 700 Nm nyomatékkal. Egy feltöltéssel akár 500 kilométert is meg lehet majd tenni, a gyorstöltés pedig lehetővé teszi, hogy öt perc alatt száz kilométerrel növeljük a hatótávot. Ha ezt tényleg meg tudja valósítani a Mercedes-Benz, akkor azzal nemcsak a Teslának, hanem a belsőégésű motoros autóknak is komoly alternatívát állíthat. 2020-ban kiderül, ugyanis akkorra ígérik a sorozatgyártású változat bemutatását.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.