Miután a Mercedes-Benz már az utolsó simításokat végzi az X-osztály névre keresztelt pick-upján, ismét felmerül a kérdés, hogy a riválisok terveznek-e hasonló modelleket. Most egy BMW-alapú elképzelés látott napvilágot.

Nem ez az első pick-up a BMW-től, mint ahogyan a Mercedes-Benz sem most találja fel a platós terepjárót. De a müncheniek korábbi próbálkozásai olyan prototípusok voltak az E30-as és az E92-es alapjain, amelyeket egyértelműen nem gyártásra szántak, a jövőben változhat a helyzet.

A Mercedes-Benz tanulmányként már megmutatta, milyen lesz az X-osztály, és hamarosan a gyártása is megkezdődik. Ez kedvet adhat a konkurenseknek is.

Persze a képen látható autó még csak egy dizájner elképzelése arról, milyen lenne a jelenlegi X5 platós változata. De ha a BMW is pick-upot szeretne, valószínűleg a Mercedes-Benz mintájára járna el, akik a Nissan Navarát alakítják át. Az új BMW Z5 és Toyota Supra is közösen készül, ezért kézenfekvő lenne, ha a BMW pedig a Toyota Hiluxot alakítaná át saját mintájára. Mindez egyelőre csak spekuláció, ám az X-osztály már látatlanban is olyan sikeres, hogy a briteknél annak ellenére vesznek fel rá előrendelést, hogy a végleges autót még meg sem mutatták.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában