Jet ski dokkoló, úszólift, ponyvázó rendszer és napelemes kiegészítő – a hajózás messze nem merül ki a hajó megvásárlásában. Az Ivanics Csoportnál a szükséges eszközökön túl segítséget és szakértelmet is kapsz a szenvedélyedhez.

Pár hónapja már bemutattuk az eszközt, ami megtanít téged szörfözni a Dunán, azaz egy vagány Malibu sporthajót. Egy sokkal intenzívebb nyárélményt kaphatsz így, napfénnyel, menetszéllel, látvánnyal és társasággal, de közben nem árt tudni, hogy igazából akkor juthatsz el a gondtalan dolce vitához, ha a hajózással kapcsolatban gondolsz fontos kiegészítőkre is.

Ha ismered az Ivanics Csoportot – akiknek a kalandos történetét szintén feltártuk nemrég –, akkor tudod, hogy már régóta nemcsak autókkal és motorokkal foglalkozik, de hajót, jet skit is árulnak, ráadásul

ez nem merül ki pusztán a hajók eladásában, de számtalan kapcsolódó szolgáltatást, kiegészítőt és élményt is jelent.

Na igen, a mobilitás egy életérzés, de ahogy minden más járműnél, a hajónál is elengedhetetlen a megfelelő tárolás, karbantartás. Szóval nézzük, milyen kulcsfontosságú kiegészítőkre lehet szükséged, és miért!

Sunstream, a hajózás technológiai csúcsa

A Sunstream gazdag innovációs örökséggel rendelkezik, és ez ma is jobban hajt 'minket', mint valaha – vallja a cég. – Mi is hajósok vagyunk, és úgy gondoltuk, hogy a hajózás lehet szórakoztatóbb, kevésbé problémás.

A Sunlift SLX az aprólékos mérnöki munka, a páratlan gyártás és a technológiai fejlődés csúcspontja.

Ez a kiváló tervezés azért jött létre, hogy felemelje a hajókat és az állak leessenek.

A hajózás egy külön világ, és egy feledhetetlen élmény. Ennek ellenére rengeteg odafigyeléssel is jár, ha azt nézzük, hogy hajónk vagy hajóink állapotát megőrizzük abban a formában, amikor először találkoztunk velük – ezért is jöttek létre a Sunstream hajóemelők és liftek. Ezzel a hajózás szerelmesei lehetőséget kapnak, hogy hajóik tovább bírják, ne kelljen aggódniuk annyit és a hajók tisztántartása is zökkenőmentesebb legyen.

Állólift és dokkoló

Az SLX-ek az egyetlen hidraulikus emelők, amelyek állítható szélességű dörzsfával rendelkeznek, hogy a hajók ideálisan illeszkedjenek. A hajó víz feletti magassága az állítható emelési tartomány segítségével szabályozható. A telepítésnél a keret oldalirányban is eltolható, hogy a biztonságos beszállás érdekében a lehető legkisebbre csökkentse a hajó távolságát a dokkhoz képest. Az SLX állóliftek kapacitása 2268 kilogrammtól 5443 kilogrammig terjed.

Easy guide Bow stop

Dokkolj könnyedén, magabiztosan és biztonságosan! A Sunstream orrütközője és extra tartós, párnázott parkolást segítő oszlopai biztosítják, hogy a hajód megfelelően és kisebb fizikai behatással dokkolhasson.

Két lehetőség a hajó megóvására: Canopy és Swift shield

A Canopy „csak tető”, de nem csak egy tető, sokkal inkább a hajók nyitott garázsbeállója. Őrültség nem megvédeni az értékes hajódat az egyre szélsőségesebb időjárás hatásaitól, a biztonságot pedig szavatolja a canopy. Ezzel stresszmentesebbé is teszed az életedet, hiszen a hajózásra tartva csak a felhőtlen kikapcsolódásra gondolsz, és nem kell azon izgulnod, milyen állapotban találod a hajódat.

A Sunstream SwiftShield automatikus ponyvázó rendszere segít abban, hogy többet használhasd a hajódat, és egyben megóvja azt. Már el is felejtheted a sok kellemetlen, időt zabáló vacakolást a hajók ponyvázásával, és dönthetsz a problémamentes hajózás lehetősége mellett, amikor csak akarod. Egy távirányító megnyomásával összesen, akár 30 másodperc alatt a vízen lehetsz, hála a magas szintű mérnöki munkának és precizitásnak.

Tölts, ne csak töltekezz a Nappal

A napelemes töltési lehetőséggel bármikor indulásra kész lehetsz. A motoros meghajtású lifteket ezzel a kiegészítő lehetőséggel áram alatt tarthatod akkor is, ha áramszünet lenne vagy ha egyszerűen nincs lehetőséged áram alá helyezni ezen eszközöket.

A napelemes megoldás egy könnyed, a hétköznapokat stresszmentesítő, a folyamatokat felgyorsító lehetőség, amivel a hajózási élmény könnyedebbé és felemelőbbé válik.

Csak egy példa: a hajóliftek esetében működtetheted a napelemes megoldásról az automata, motoros ponyvázórendszert.

Emelkedj a csúcsra, és maradj ott!

A Floatlift (úszólift) habszivaccsal töltött polietilén pontonjai gyorsan kiemelik hajódat a vízből, a szabadalmaztatott GravityLockot pedig úgy tervezték, hogy biztonságban tartsa a hajót. Mostantól a hajótesthez és a hajócsavarhoz a tisztítás és karbantartás céljából szabad a hozzáférés! A váz magas minőségű alumíniumból készült, és rozsdamentes acél hardverekkel szerelték fel, így édes vagy sós vízben is elhelyezhető. A hengerek behúzódnak, és a víz fölé emelkednek, ezzel kiemelve a hajót, hogy az ne ázzon, sérüljön, vagy károsodjon.

A Sunstream FloatLift a kivételes műszaki megoldásokat ötvözi a stílussal és a hozzáférhetőséggel. Az áramvonalas pontonok könnyedén megtámasztják a hajótestet szinte bármilyen helyen, és a hajógerinc alatt sem kell túlságosan mély víz a liftek tökéletes használatához.

A Sunstream kényelmét bárhol megkaphatod, mivel kiszállítást és telepítést is vállal a Cégcsoport.

A FloatLiftet úgy tervezték, hogy minél kevesebb gondot okozzon a hajótárolás, és általában csak 12 hüvelyknyi vízre van szüksége a hajógerinc vagy a szkeg alatt. A habszivaccsal töltött úszók képesek a hajót a különböző viszontagságoktól megóvni és stabilan tartani. A FloatLift alacsony profilú úszói szétválasztják a magas hullámokat, így az emelő gyakorlatilag bárhol használható, ahol kikötnél. A napelemes áramellátás segítségével pedig bárhol készen áll a kalandra.

Jet Ski dokkoló

Mint minden Sunstream terméket, a SunPort2-t is úgy tervezték, hogy a lehető leggyorsabban bejusson a vízbe vagy kijusson onnan. A SunPort2-t használhatod a csúszós tartóval ingadozó vízszinthez, vagy a Sunstream Duraflexx tartóval, ami csökkenti az úszó dokkok igénybevételét.

A parkolást segítő billenő szárnyak vezetik és igazítják az orrot belépéskor. Az integrált orrütköző megfelelően pozícionálja a hajót, megvédve azt a dokkolási balesetektől. A hajótestet jól megtámasztja a hidrodinamikusan formázott fenék, hogy a hajó a kikötőben jól pozícionált maradjon. A Stoltz görgők kettős sora szuper tartós, és a be- és kiállás sokkal egyszerűbb velük.

A fentiek még nem is merítik ki az összes vízzel kapcsolatos szolgáltatást, de már ebből is látszik, hogy Ivanicsék komolyan gondolják a hajózást. Ha te is, akkor a legokosabb, ha felmész a honlapra, ahol célzottan is tájékozódhatsz, esetleg a chatbottól kérsz válaszokat a kérdéseidre.

Ez is érdekelhet:

A hajó, ami megtanít téged szörfözni a Dunán

Olyan hullámot csinál maga mögött, amilyet csak szeretnél, még szörfözés közben is hallod a zenét, és veszettül hasít a Malibu sporthajó.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában