Még az idén gyártásba kerül, és jövőre a kereskedésekben lesz az Audi következő elektromos autója, a kupéformájú e-tron GT, aminek most megvillantották néhány részletét, és a futurisztikus hangját is megmutatták.

2018-ban jelent meg az Audi első elektromos autója, a crossover stílusú e-tron, és ugyanebben az évben koncepcióautóként már bemutatkozott a kupéformájú e-tron GT, ami hamarosan valóra válhat.

Az Audi szerint még az idén gyártásba kerül az autó, ami 2021-ben az év elején várható a kereskedésekbe.

Az Audi mutatott néhány részletet egy végleges példányról, ami alapján úgy tűnik, hogy a tanulmányautó szinte egy az egyben gyártásba kerül.

A 4,96 méter hosszú, kupéformájú limuzin körülbelül akkora lesz, mint az A7 Sportback, de a formája annál is sportosabb lesz, tele izgalmas idomokkal.

Az elektromos autóknak nincs sok hangjuk, az Audi mégis megmutatta, hogyan szól az e-tron GT.

A gyalogosokat figyelmeztető kötelező hangja ennek is megvan, de felárért hátulra is kerülhet hangsugárzó, és az utastérben lévő hangszórókon is hallhatod azt a futurisztikus csatazajt, amitől még izgalmasabb lesz az autó.

Az e-tron GT egyébként arra a padlólemezre épül, mint a Porsche Taycan. Az adatait csak később árulják el, de ígéretes, hogy a koncepcióautó 590 lóerős volt, amivel 3,5 másodperc alatt gyorsult százra és 240 km/óra a végsebessége, a 90 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével pedig 400 kilométer körül alakul a hatótáv.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés