Golden Globe-díjas színész is szerepel a Jaguar F-Type akciófilmbe oltott pörgős-humoros reklámjában. A lényeg persze a bömbölő V8-as.

A kétajtós roadsterrel a Jaguar nem titkoltan a Porsche 911 babérjaira tör, és szemmel láthatóan mindent megtesznek a sikerért: a 13 perces Desire című kisfilm főszerepére egy igazi nagyágyút szerződtettek Damian Lewis személyében, akit a Homeland című sorozat megtévedt terroristájának megformálásáért tavaly Emmyvel és Golden Globe-díjjal is jutalmaztak, a mellékszerepekre pedig a Lovagregény eyecandyjeként megismert Shannyn Sossamont és Jordi Mollát szerződtették. Ha ez nem lenne elég, a film végén felcsendül Lana Del Rey szintén az új kocsihoz írt száma, a Burning Desire is.

A történet dióhéjban annyi, hogy egy nem hagyományos értelemben vett autókereskedő, bizonyos Sidney Clark éppen egy tűzpiros Jaguart készül leszállítani a megrendelőjének, amikor balszerencséjére belebotlik a titokzatos Melodyba, aki éppen az ő Jaguarjában menekülne a férje elől – aki történetesen egy kokainbáró, ráadásul az új kocsi leendő tulajdonosa.

A Robert Rodriguez-filmeket idéző akciódús sztoriba a bújtatott reklámot is sikerült elegánsan becsempészni, amikor a főszereplő azzal igazolja személyazonosságát, hogy felsorolja az általa szállított kocsi összes fontosabb tulajdonságát a V8-as motortól kezdve a kerékfelfüggesztés típusáig. Ebből az is kiderül, hogy a forgatáshoz a legerősebb, 495 lóerős F–Type V8 S-t használták, a többi modellt ugyanis 340 és 380 lóerős V6-os motorokkal szerelik.

Amikor meghallottuk, mi készül a Jaguar háza táján, biztosra vettük, egy marketingízű, unalmas valamit kapunk, ehhez képest a végeredmény egy kifejezetten élvezetes film lett, sok humorral, amit szerintünk nyelvtudás nélkül is nyugodtan be lehet vállalni. Végül is a lényeg mégiscsak a V8-as bömbölése, ahhoz pedig nem kell szótár.

És ezt olvastad már?
Ha Hamilton rajhoz áll 2022-ben, negyvenszer többet kereshet a legrosszabbul fizetett F1-pilótáknál