A hetvenes években az 500-as utódjának szánta a Fiat a 126-ost, és a Kispolszki felénk is nagy karriert futott be. Most egy dizájnstúdió megálmodta a modernizált változatot, ami remekül hozza az eredeti hangulatát.

Ha nem is vált olyan legendává, mint az 500-as, az utódjaként 1972-ben a torinói autószalonon bemutatott 126-os is népszerű kisautója lett a Fiatnak, a lengyel változatával együtt összesen 4,7 millió példány készült belőle. A Kispolszki nálunk is a mindennapok része volt, talán ezért is olyan kedves a szívünknek ez a modernizált példány.

Az olasz MADE dizájnstúdiónak ez még csak az első autója, pedig a Vision 126 nagyszerű munka lett.

A koncepció megtartotta az eredeti Kispolszki jellegzetes arányait, a szögletes idomok és a karcsú visszapillantó tükrök is az ősmodellt idézik fel, de a LED-es fényszórók és süllyesztett kilincsek mutatják, hogy mai autóról van szó.

A retró stílusú 500-as már több mint egy évtizede hódít az utakon, nemrég érkezett meg a legújabb változata, tisztán elektromos hajtással.

Ha népszerűségben nem is veheti fel az elődjével a versenyt, a 126-osnak is igazán építhetne modern utódot a Fiat, mi legalábbis szelnénk a várost a hetvenes-nyolcvanas évek hangulatát hozó kiskocsival.

(Képek: MADE)

Ez is érdekelhet:

Ilyen modern utódot is kaphatott volna a Kispolszki

A jövő városi autójának szánták 1974-ben.

És ezt olvastad már?
Bontani kezdték Detroit egyik ikonikus autógyárát