Az első kecskeméti Mercedesek között volt a CLA, a kompakt méretű négyajtós kupé, ami hamarosan átadja a helyét az utódjának. A koncepciója nem változik, de a berendezése sokkal modernebb lesz.

Pontosan hat évvel ezelőtt a detroiti szalonon leplezte le a CLS kistestvérét a Mercedes-Benz, és a CLA azért lett fontosabb számunkra, mert a Shooting Brake karosszériás változatával együtt a kecskeméti gyárban készül.

Az idők változását mutatja, hogy a Mercedes már nem Detroitba, hanem Las Vegasba viszi el az utódját, a szórakoztatóelektronikai szakkiállításra, hiszen az utasterében szinte már több az innováció, mint a motorházfedél alatt.

Az új CLA megtartja elődje koncepcióját, kompakt méretű négyajtós kupé lesz, de már az újabb A-osztály alapjára épül, és megkapja annak dupla kijelzős műszerfalát, érintőpados kormánykerekét és mesterséges intelligenciával felvértezett fedélzeti asszisztensét is.

Az A-osztály időközben megjelent hagyományos lépcsőshátú változatban is, ezért az új CLA még elegánsabb, még stílusosabb formájú lesz, és ezúttal is készül belőle sportkombi.

A Mercedesnél egyelőre csak egy sziluettet mutattak belőle, de nem kell sokat várni a leleplezésére, január 8-án nyit a CES, ahol teljes egészében megnézhető.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
2,5 másodperc alatt van százon ez a Porsche 911
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!