Igaza van Max Verstappen apjának?

A Monacói Nagydíj versenyhétvégéjén a Red Bull nem tudta tartani a lépést a Ferrarival, a McLarennel és a Mercedesszel sem. Max Verstappennek csak a hatodik rajtkockát sikerült elcsípnie az időmérőn, és ennél előrébb a futamon sem tudott lépni, vagyis ott is csak a hatodik hely jutott neki. Ez volt a zsinórban a második versenyhétvége, ahol az osztrák istálló nehézségekkel küzdött, Max Verstappen édesapja, a visszafogottságáról nem éppen híres Jos Verstappen pedig komolyan bírálta is ezért a Red Bullt:

„Úgy tűnik, véget ért a korszak, amit Red Bull autója dominált. Talán újra inkább a versenyzésre és a kölcsönös kommunikációra kellene koncentrálniuk más dolgok helyett.”

Az idősebb Verstappen ezzel az RB berkein belül továbbra sem csendesülő zűrzavarra utalt (hatalmi harcok dúl, kulcsemberek távoztak és ott van még a Chris Horner csapatfőnök személye körül kialakult botrány).

„A széthullás fenyegeti a Red Bullt. Pontosan ettől tartottam” – Verstappen édesapja Newey távozásáról

A Red Bull helyzete egyelőre még nem tragikus, de Adrian Newey távozása elindíthatja a lavinát.

Jos Verstappen biztos benne, hogy lesznek olyan versenyek még az idényben, ahol a Red Bull ismét jó formában lesz, de összességében meg kell találni és oldani a probléma okát:

„Valaminek történnie kell. A Red Bullnak ki kell derítenie, honnan származik a probléma, mert nyilvánvaló, hogy a Ferrari és a McLaren egyre közelebb kerül hozzájuk. Max képes volt ezt eddig valamennyire elfedni, de a nagy különbség Sergio Pérezzel kezd egyre nyilvánvalóbbá válni.”

(Forrás: Racingnews.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Verstappen is ember: még az ő versenyét is megnehezíti természet hívó szava

Nem az unalom volt Max Verstappen legnagyobb problémája a monacói futamon.

Egy merőben váratlan helyre igazolhat Sainz

Vadnak tűnik ez a forgatókönyv, de logikus választás lenne Carlos Sainz Jr. részéről.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

További cikkeink a témában