A Volkswagennél az utóbbi időben minden az elektromos autókról szól, és hamarosan megérkezik a márka első olyan típusa, amit eleve elektromosnak terveztek. Az ID Neo szériagyártású változatára a jövő héttől lehet leadni a megrendelést.

Az e-Golf után nemsokára bemutatja a Volkswagen az első olyan típusát, amit eleve elektromos autónak tervezett. Az egyelőre még ID Neo néven ismert modellről néhány dolgot megtudtunk már, amikor megmutatták az álcázva tesztelt prototípusokat.

Most a Volkswagen honlapján jelent meg egy visszaszámláló, ami szerint május 8-tól indul az új ID megrendelése, az érdeklődőknek 1000 eurós előleget kell fizetniük. Az oldalra két előzetes kép is felkerült, ami szerint fejlett mátrixfényszórót kap az egyterű-szerű karosszériás modell.

Mást egyelőre nem tudni hivatalosan, de a hírek szerint többféle hatótávolsággal lesz elérhető az ID, amiből a középső kivitel egy feltöltéssel 420 kilométert lesz képes megtenni.

A hivatalos bemutatóját az őszi frankfurti autószalonon tartják, a gyártása még az év végén elkezdődik, az elsőként rendelt példányokat 2020-tól lehet majd átvenni.

Ha kíváncsi vagy, milyen lesz a végleges változat, Seat-emblémával már megnézheted:

És ezt olvastad már?
Romániában több új villany- és hibrid autót adtak el idén, mint dízelt