Seat-emblémával már látható a Volkswagen elektromos autója
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Rákapcsoltak a Seatnál, az új Tarraco és a hamarosan érkező Leon mellett egy tisztán elektromos hajtású újdonságot is bemutatnak. Az el-Born egyelőre csak tanulmányautó, de 2020-ban szinte ebben a formában már kapható lesz.

A Volkswagennél álcázott formában már megmutatták, hogy milyen lesz az ID Neo sorozatgyártásba kerülő változata.

Most pedig álcázás nélkül is látható az autó, igaz, annak a Seat-emblémás változata. A konszern spanyol márkája is nevére veszi az újdonságot, ennek előzeteseként leplezik le az el-Born prototípusát a genfi autószalonon.

A Seat legújabb irányzatát követik a fényszórók és a fénycsíkkal összekötött, háromszög alakú hátsó lámpák. A kerekek 20 colosak, és áramvonalas burkolatot kaptak, ahogyan az autó egészénél nagy figyelmet fordítottak az aerodinamikára.

Az el-Bornt egy 204 lóerős elektromotor hajtja,

7,5 másodperc alatt gyorsul százra, az akkumulátora pedig 62 kilowattórás, amivel egy feltöltéssel 420 kilométert tehet meg a valósághoz közelebb álló WLTP mérés szerint. 100 kilowattos villámtöltővel 47 perc alatt 80 százalékos töltöttség érhető el, és a hőszivattyús rendszerrel a fűtése is energiatakarékos.

Az el-Born akár ebben a formában is gyártásba kerülhetne, és gyártani is fogják, a Volkswagen ID Neóval egy üzemben, a németországi Zwickauban, várhatóan 2020-tól.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.