Korábban még csak a terveit láttuk, de most úgy tűnik, hogy a Hennessey elkészült a Ford F-150 Raptor hatkerekű változatával. Ha már úgyis hozzányúltak, még meg is izmosították, méghozzá 600 lóerősre.

Nem járja, hogy a G-osztály legyen az egyetlen brutális hatkerekű terepjáró a világon, ezért John Hennessey is épített magának egyet. A már önmagában is lehengerlő Ford F-150 Raptor alapjára épített VelociRaptor 6x6 terveit már láttuk, most pedig itt a kész modell teljes valójában.

A 20 colos kerekekkel, megemelt futóművel, masszívabb lökhárítókkal és egy seregnyi LED-es lámpával szerelt pick-up talán nem olyan kifinomult, mint a G 63 AMG 6x6, de sokkal olcsóbb nála.

Erejével azonban felveheti a versenyt a legizmosabb G-osztállyal, hiszen a Hennessey VelociRaptor 6x6 alapját a már szériában is 450 lóerős Ford F-150 Raptor adja.

A 3,5 literes V6-osa azonban két nagyobb turbót tettek, amivel 600 lóerőre növelték a teljesítményét, a váltója továbbra is a Ford tízfokozatú automatája. A lehengerlő terepjáró már rendelhető, és nem árt sietni, mert összesen csak 50 darabot építenek belőle.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Elektromos mountain bike-ot építettek a McLarennél

Egyszerre vérzett el és jutott fel a csúcsra a Red Bull az imolai időmérőn

A Nio ezt az elektromos autót indítja a Tesla ellen

További cikkeink a témában