A szokatlan gyorsulási versenyeiről ismert carwow ezúttal is két teljesen különböző autót állított rajthoz: az idei európai év autója, az elektromos hajtású Kia EV6 ellen a kilencvenes évek maranellói álomautója, a Ferrari F355 állt ki.

Szokták mondani, hogy a mai hétköznapi modellek már legalább olyan gyorsak, ha nem gyorsabbak, mint a nyolcvanas-kilencvenes évek álomautói, és ezt igazolni készült a carwow legújabb videója. Az angol csatorna két teljesen különböző autót állított rajthoz: a Kia elektromos családi autója, az EV6 bizonyíthatott a Ferrari F355 ellen.

Mik az esélyek?

A Kiából még csak nem is az 585 lóerős GT állt ki, ami 3,5 másodperc alatt gyorsul százra, hanem a szerényebb teljesítményű, de még mindig kétmotoros, összkerekes 325 lóerős változat. Az F355-ben dolgozó 3,5 literes V8-as szívómotornak ugyan nagyobb a teljesítménye, 380 lóerő, a Kia elképesztő 605 Nm nyomatéka azonban azonnal elérhető. A Ferrari ugyanakkor jóval könnyebb, csak 1350 kilogrammot nyom a két tonnánál is nehezebb EV6-tal szemben.

A Ferrarinál a kuplung és a kézi váltó kezelése is lassította a futamot, míg a váltó nélküli Kiának csak nyomni kell, hogy száguldjon, és ez egy késői rajttal együtt bizony vereséget jelentett az F355-nek. A következő futamon már jobban elkapta a rajtot a Ferrari, ami végül győzelmet hozott neki, és egy harmadik futamra is szükség volt, hogy eldöntse a versenyt. Nézd meg, hogyan alakult:

Ez is érdekelhet:

Rolls-Royce-t nem túl gyakran láthatsz gyorsulási versenyen

Utasokkal és nejlonzacskókkal próbálták meg lassítani a Bentley-t, nem túl sok sikerrel.

Gyorsulni állt ki a kilencvenes évek végének két ikonikus utcai raliautója

Most kiderül, hogy az Impreza vagy a Lancer Evo a gyorsabb.

Az 1000 lóerős Ferrarinak esélye sincs gyorsulásban a Rimac ellen

A horvát szuperautóval nemhivatalos gyorsulási rekordot is felállítottak.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában