2021-ben vezette be új arculatát a koreai Kia, akik nemcsak az autók formatervét újították meg, hanem a megjelenésük legfontosabb elemét, a logót is. Azóta pedig sokaknak fogalma sincs, hogy milyen autót láttak az utcán parkolni vagy elsuhanni a forgalomban.

Mielőtt hatalmas ünnepség után a Kia leváltotta a logóját, egy teljesen szokványos formátumú embléma volt az autók elején. Ovális alakzatban, fekete alapon egyszerű betűtípussal írták a márkanevet, aminél nehéz közérthetőbbet és talán unalmasabbat is készíteni. Messze van már az a korszak, amikor jellegtelen és olcsó koreai autóként tekintettünk a Kiára, mostanra komoly tényező lett, és ehhez elengedhetetlen egy ezt sugalló logó is.

Letisztultabb és modernebb lett a Kia logója, de kevésbé közérthető, amit a Google keresési trendek is megerősítenek.

Amerikán kívül Ausztráliában, Kanadában és az Egyesült Királyságban is megszaporodtak az olyan keresések, mint KN SUV vagy KN elektromos autó, esetleg mi a KN autómárka. Aki tehát nem követi az autóipar változásait, az könnyen nézheti a három betűt egy K-nak és egy fordított N-nek. Több mint 30 ezer erre vonatkozó keresés van havonta a Google-ben. Mindeközben a Kiára közel 1,9 millió keresés érkezik, tehát a legtöbbeknél átment az új megjelenés.

Első körben ez rossz hírnek tűnhet, hogy nem ismerik fel az emberek az új logót, de van jó eleme is: az emberek figyelmét felkeltik a Kiák, az új logó pedig néhány év múlva beérik majd.

Ez is érdekelhet:

Ez az igazi forradalom, nem az 585 lóerős EV6 GT – Kia Niro EV-teszt

Az új villany-Niro méretben, erőben, kényelemben pont elég két felnőtt és egy-két gyerek ide-oda hordozására, akár nagy távolságokra is. Meg még jól is néz ki. .

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Japán ritkaság volt a sportos és megbízhatatlan Nissan

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés