A Kia nemsokára leleplezi a Sportage negyedik generációját, és addig is mutatott néhány előzetes képet, amiből kiderül, hogy feltűnően egyedi formájú lesz az újdonság.

A Hyundainál az utóbbi időben nagyon ráfeküdtek a dizájnra, elég csak megnézni az új Tucsont vagy Ioniq 5-öt, de a testvérmárka sem akar lemaradni: az új Sorento és az EV6 megmutatja, hogy milyen irányba tart a koreai márka, és ezt folytatja a Sportage ötödik generációja, amiből a típus 28 éves történelme során most először készül külön az európai piacra szabott változat.

A testvérmodelljéhez hasonlóan a Sportage is feltűnően egyedi formájú lesz,

ez derül ki az elsőként közzétett sejtelmes képekből. Az elején C-alakú nappali menetfényeket látunk, a fényszórókat valószínűleg a jókora, széles hűtőmaszkba rejtették. C-t formálnak a hátsó lámpák is, amiket a legújabb divat szerint kötöttek össze.

A belső tér is új, bár nem ismeretlen koncepció szerint készül: egy nagy, ívelt panelre került a digitális műszeregység és az infotainment képernyője, amiket a két oldalán függőleges szellőzőnyílásokkal határoltak.

Nem lenne meglepetés, ha a Tucsonban és Sorentóban látott hibrid és plug-in hibrid hajtásláncot is megkapná a Sportage.

A Kia egyelőre ennyit árult el az elődjénél jóval látványosabb formájú új generációról, a további részletek a következő hetekben derülnek ki.

Ez is érdekelhet:

A Kia elektromos autója olyan gyors lesz, mint egy Taycan

510 kilométeres hatótávval jön az EV6.

És ezt olvastad már?
Nem mindennapi látvány a hegyi szerpentinen kanyargó Bugatti Divo