Már nem kell sokat várni az új generációs M3 és M4 Coupé bemutatójára, a BMW addig is mutatott néhány álcázott képet, és ami fontosabb, elárulta a teljesítményüket.

A nagy hűtőmaszkja miatt keltett feltűnést az új 4-es sorozat, aminek hamarosan érkezik az újabb tagja, az M4 Coupét a lépcsőshátú M3-mal egyszerre mutatják be.

Az utóbbi idők legmerészebb BMW-je lett az új 4-es Coupé

Mutatjuk, mit kell tudnod róla azon kívül, hogy hatalmas a hűtőmaszkja.

A premier egy kicsit még várat magára, de ahogyan ilyenkor lenni szokott, a BMW készített egy pár képet az álcázott prototípusokról, amihez a főbb adatokat is elárulta.

Az új M3 és M4 Coupé az elődjéből ismerős háromliteres, soros hathengeres biturbó motort kapja, de a teljesítményét jelentősen megnövelték.

Az alapmodellnél 431-ről 480 lóerőre, a Competition változatnál pedig 450-ről 510 lóerőre, amihez 650 Nm maximum nyomaték társul. Minden modell hátsókerék-hajtású, de később xDrive összkerékhajtás is elérhető lesz.

A vezetés klasszikus élményét keresőknek jó hír, hogy a BMW megtartja a kézi sebességváltót,

amiből a 480 lóerős modellek hatfokozatút kapnak, az 510 lóerős változatban pedig széria lesz a nyolcfokozatú M Steptronic automata sebességváltó. A lényeget már tudjuk, és hamarosan az is kiderül, hogyan néz ki az új BMW M3 és M4, amiből később kabrió is lesz.

Ez is érdekelhet:

Megalkottuk a BMW 4-es Coupét a hatalmas hűtőmaszk nélkül

Mutatós lett, de így nem beszélnénk róla még mindig.

És ezt olvastad már?
Még jobbak lettek a kompakt Mercedesek