Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az új 4-es Coupé bemutatása óta téma, hogy a BMW-nél bevállalták a hatalmas hűtőmaszkot, és mivel a kétajtós kupé egyébként nagyon szép formájú lett, kíváncsiak voltunk, hogyan nézne ki a hagyományos vesékkel.

Nem mondhatjuk, hogy nem volt időnk megszokni, mert a BMW már tavaly ősszel felkavarta az állóvizet azzal, hogy földig érő hűtőmaszkkal mutatta be a Concept 4-et, az új 4-es sorozat előzetesét.

Mostanáig azonban senki nem akarta elhinni, hogy tényleg gyártásba adják a merész dizájnelemet. Pár napja már a végleges változatról látjuk a képeket, szóval jobb lesz hozzászokni, hogy így fog kinézni az új 4-es Coupé.

A finoman szólva is feltűnő hűtőmaszkot leszámítva egyébként nagyon arányos, szép formájú lett a kétajtós kupé, aminek több formai részlete is az utóbbi idők egyik leszebb BMW-jét, a nagyobb 8-as sorozatot idézi.

A rajongók közt már a bemutató utáni első napokban megjelentek ilyen képek, ezért itt a Playernél mi is megalkottuk a sajátunkat.

Az egyik változatban a 8-as Coupé a teljes orrát kölcsönadta a 4-esnek, fényszóróstul, hűtőmaszkostul, lökhárítóstul, és bár esztétikus lett az eredmény, jogosan érhetné a kritika, hogy túlságosan hasonlít a nagyobb testvérére.

A másik változatban ezért csak a hűtőmaszkot emeltük át a 8-asról, persze az alatta lévő légbeömlőkkel együtt, a lökhárító és a fényszórók maradtak olyanok, ahogyan a BMW-nél megtervezték.

Nem meglepetés, hogy a 4-es Coupé a kisebb maszkkal sokkalta harmonikusabb hatást kelt, de a BMW-nek most nem ez volt a célja. Hanem az, hogy az újdonság kitűnjön a tömegből, beszéljenek róla, és ezt a célját egyelőre tökéletesen elérte.

A háború előtti legendás sportkocsin, a 328-on egészen magas, igaz, karcsú vesék voltak, és a jellegzetes márkajegy innen formálódott a mostani alakjára. A BMW szerint a hatvanas évek végén bemutatott cápa, a 3.0 CSi is ihletet adott az újdonsághoz, ezért most egymás mellé állították a három autót.

Ha nem jön be az új 4-es sorozat, akkor sem kell aggódnod, mert a bemutatón kiderült, hogy nem fogja minden modell megkapni ezt a maszkot, a BMW célja csak annyi, hogy jobban különbözzenek egymástól az autók. Hogy a vevők mennyire értékelik ezt a különbözőséget, azt majd az idő eldönti.

Mit gondolsz az új BMW 4-es Coupéról?

Mindent megtudhatsz az új 4-es Coupéról ebben a cikkünkben:

Jövőre jön még egy megszoknivaló, az elektromos i4:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.