Azt mondja Simon Roberts csapatfőnök, hogy ez így fenntarthatatlan.

Amennyiben terv szerint alakulnak a dolgok, akkor idén minden eddiginél hosszabb, 23 futamból álló Forma–1-es szezont láthatunk. Ennek persze örülhetnek a rajongók, ugyanakkor az istállók nem annyira, a zsúfolt menetrend ugyanis rettentően kimeríti a személyzetet.

A Williams (ideiglenes) csapatfőnöke, Simon Roberts ki is fakadt a 2021-es versenynaptár kapcsán:

„Nem akarok fenyegetőnek tűnni, de muszáj lesz megtalálnunk a módját, hogy rugalmasabbak legyünk a 23 futamos idénnyel kapcsolatban. Ez így fenntarthatatlan. Vakon abban bízunk, hogy valaki márciusban elmegy a téli tesztekre majd december végéig a futamokra.”

Roberts szerint mindenképp kezdeni kell ezzel valamit, mert nehéz helyzetbe kerültek a csapatok. Úgy látja, az istállók annyit tudnak tenni, hogy utazó csapatokat raknak össze, ergo rotálják a személyzetet. Elismeri, hogy ezzel is akadnak gondok, többek között az, hogy nem éppen költséghatékony megoldás, merthogy embereket kell felvenni, ami viszont nagyobb anyagi ráfordítást igényel, a koronavírus-járvány miatt kiesett pénzek miatt viszont már így sincsenek olyan nagyon könnyű helyzetbe az istállók.

Eközben...

(Forrás: planetf1.com, fotó: Williams Racing)

És ezt olvastad már?
Centinként ezer forintért vehetsz villamost a BKV-tól