Ráadásul nem is akárkitől kapta meg a Mercedes ötszörös világbajnok brit pilótája.

Lewis Hamilton a Forma–1-ben töltött 12 idénye alatt ötször ért fel a csúcsra, vagyis öt világbajnoki címnél jár, amivel már csak a legendás Michael Schumacher előzi meg, a maga hét vébécímével.

Nyilvánvalóan Hamilton sikere nem a véletlennek tudható be, azon kívül, hogy adott volt egy – pontosabban öt – világbajnok autó, egy jól működő csapat, azért ő maga is rendesen kellett hozzá – ezt a legjobban a Ferrari és Sebastian Vettel példája bizonyítja.

Persze Sir Jackie Stewart szerint, aki egyébként maga is három F1-es világbajnoki címet nyert, a britnek viszonylag könnyű dolga volt, mert mindig világbajnok autóban ülhetett:

„Semmi kétség, Hamilton nagyon jól vezet. De övé a világ legjobb csapata és motorja. (...) Rengeteg tényezőt figyelembe kell venni, ha F1-es versenyző vagy, nagyon sok múlik az autón. Ha Lewis elhagyná a Mercedest és egy versenyképtelen csapathoz menne, az kihívás lenne számára. Nagyon jól teljesített, de szerencsés volt, hogy Ron Dennis (a McLaren korábbi főnöke) felfedezte és esélyt adott neki az F1-ben. Akkoriban a McLarené volt a sportág legjobb autója.”

Eközben...

26 év után végleg eltűnik a Sauber név az F1-ből

2019-ben már nem lesz a mezőny tagja.

(Fotó: Mercedes-AMG Petronas Motorsport)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés