Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ismerős módon fogott hozzá egy új luxusmárka bevezetéséhez a kínai Great Wall Motors, hiszen kitaláltak egy hangzatos nevet, építettek egy új gyárat és tesztközpontot, az autót pedig európai szakemberekkel terveztették. Az eredmény a Wey.

Wey a neve a kínaiak új luxusmárkájának, ami a mai divatnak megfelelően egy szabadidő-autóval kezdi a terjeszkedését. Nem egy semmiből jött gyártóról szól, hiszen a Great Wall Motors áll mögötte, ami már rengeteg terepjárót gyártott, bár felénk még nem igazán sikerült megvetnie a lábát. Most a presztízsmárkák között próbálkozik, és a bevezetése nagyon hasonlít ahhoz, ahogyan a Lexus és az Infiniti is kezdte vagy huszonöt éve.

Másolt formatervei kapcsán is hallhattál a Great Wall Motors felől, és bár a Wey első modellje is emlékeztet néhány európai konkurensére, de azért nem egy az egyben másolat. A vonalaiban van egy kis Jaguar F-Pace és Maserati Levante, de még éppen nem szembetűnő, ahogyan az sem, hogy az utastérhez az Audi A3 adhatta az inspirációt. Minden megvan benne, amit ma elvárhatsz, színes képernyős műszeregységgel és az infotainment karcsú kijelzőjével.

A 4,75 méter hosszú Wey VV7 méreteivel éppen beillik a konkurensek közé, ugyanakkor egyelőre csak egyetlen motorral készül. A kétliteres, négyhengeres, turbós benzines 234 lóerőre és 360 Nm nyomaték leadására képes, de legalább széria hozzá az összkerékhajtás és a hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltó, amivel 9,8 másodperc alatt gyorsul százra és 205 km/óra a végsebessége.

Bár ezzel a formával akár még az európai piacon is megállná a helyét, és a képeket elnézve minőségre is igényesebbnek tűnik, mint amit a kínai autókról gondolnál, mégsem valószínű, hogy a Wey valaha is eljut hozzánk. Európai stílusú, de egyelőre kimondottan kínaiaknak szánt autóról van szó, ami érdekes példája annak, hogy már Kínában is születhetnek olyan luxusmárkák, mint amilyen a Lexus vagy az Infiniti.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.