Az internet tele van érdekes térképekkel, és most egy olyat mutatunk, ami a szupersportautók, és főleg a Koenigsegg rajongóit érdekelheti.

Christian von Koenigsegg húsz éve váltotta valóra az álmát, amikor bemutatta első szupersportautóját, és a Koenigsegg neve nemcsak a világ legkülönlegesebb, hanem egyben a legritkább szupersportautóit is jelenti. 2021-ben összesen 35 autót gyártottak, ezzel megduplázva a korábbi mennyiséget, amiből sejtheted, hogy nem sok Koenigsegg rója a világ útjait.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy hol lehet a legnagyobb valószínűséggel összefutni a Koenigsegg egyik szupersportautójával, akkor érdekelhet ez a térkép,

amit a Ghost Squadron márkaklub és a Koenigsegg Jesko Registry alkotott, és azt mutatja meg, hogy a világ országaiban hol mekkora a svéd szupersportautók sűrűsége.

Nem meglepő, hogy hazáján kívül az Egyesült Államokban találni a legtöbbet, de tíznél több Koenigsegg kapott angol és német rendszámot is. Meglepő lehet azonban, hogy Kínában és Japánban csak 9-nél kevesebbet találni belőle, és talán nem tudtad, de Magyarországon is van egy Koenigsegg, ezért hazánk is felkerült a márka térképére.

Koenigsegg CCXS a Balatonnál (fotó: autogespot.com)

A ritkaságból adódik, hogy a Koenigsegg-tulajdonosok valószínűleg jól ismerik egymást, és ha találkoznak, akkor könnyen rekordot döntenek a legtöbb egy helyen lévő Koenigsegg számával, mint ahogyan 2017-ben is tették, amikor tizenkilenc példány sorakozott fel a különleges szupersportautóból.

Ez is érdekelhet:

A Koenigsegg család ősi birtokára látogatott az idei márkatalálkozó

Látványos helyeken járatták meg a svéd szuperautókat.

18 éve ezzel a prototípussal indult a Koenigsegg

A CC a párizsi autószalonon mutatkozott be.

A Koenigsegg soha nem fog ennél gyorsabb autót építeni

500 km/óra feletti sebesség lehet a Jesko Absolut célja.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában