Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igaznak bizonyulhatnak a pletykák.

Novemberben volt először a téma, hogy a zsinórban hat világbajnoki címet szerző Mercedes a 2020-as idény végén elhagyhatja az F1-et, úgy tűnik, ez valóban meg is történhet. Legalábbis erre utalnak a RaceFans és az Autocar megbízható forrásainak információi, miszerint február 12-én összeül a Daimler elnöksége, hogy megvitassák az F1-es szerepvállalásukat, hogy maradjanak-e a sportágban.

Mindennek anyagi okai lehetnek, merthogy az Európai Unió szigorított a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó szabályokon, így a német autógyárnak több mint 1 milliárd eurót kellene megspórolnia 2022-ig.

A távozás esetén minden bizonnyal csak a gyári csapata hagyná el a sportágat, ugyanis a németek nemrég kötöttek egy (legalább) 2024-ig szóló megállapodást a McLarennel, vagyis a wokingiak autóját ismét Mercedes-erőforrása fogja hajtani a következő években.

Érdekes helyzetbe kerülhet a csapat két pilótája, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is, abban az esetben ugyanis, ha a Mercedes tényleg elhagyná az F1-et, ők ülés nélkül maradnának – egyébként mindkettőjük szerződése 2020 végén jár le. De még az is lehet, hogy...

UPDATE:

(Forrás: racefans.net, fotó: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.