Az osztrák csapat azt is kiszámolta, mennyi pénztől esett el. Nem kevéstől.

Néhány napja az FIA hivatalos közleményben tudatta, hogy befejezte a Ferrari tavalyi évben használ (gyanús) motorját, és egyezséget kötött a maranellóiakkal, ám azt nem hozza nyilvánosságra.

Természetesen a Ferrarin és két motorpartnerén (Alfa Romeo, Haas) minden csapat kiakadt, és nyílt levélben követelnek magyarázatot és jóvátételt a szövetségtől.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko tajtékzik:

„Botrányos, ahogy az FIA viselkedik az ügyben.”

De az osztrák nem csak az eljárás miatt dühöng, ugyanis kiszámolta, mennyi pénztől esett el a 2019-es idényt a harmadik helyén záró csapata azáltal, hogy a Ferrarit nem zárták ki a bajnokságból:

„Igazából utasítanunk kellene a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert, hogy perben követeljen 24 millió dollárt. Ennyivel kaptunk volna többet a konstruktőri második helyért, ha a Ferrari megkapja azt a büntetést, ami jár neki. Elképesztő, hogy ilyen megállapodás születhetett.”

Helmut Marko szerint tehát nem kevés pénzzel kaptak volna többet, de ebbe nemcsak a második helyért fizetett pénz tartozik bele, hanem a teljesítményalapú szponzori szerződések is.

Nem csak a Red Bull dühöng:

(Forrás: Speedweek, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A futam leintése után is megbüntették Verstappent