Nagyon úgy fest, hogy Robert Kubica tapasztalata nem tud versenyezni a 18 millió eurós szponzori csomaggal.

Sokáig úgy tűnt, hogy Robert Kubica majdnem végzetes sérülése után jövőre visszatért a Forma–1-be. Előbb a Renault-hoz állt nagyon közel, de a csapat végül Carlos Sainzot szerződtette Nico Hülkenberg mellé. Majd a Williamsnél csillant fel a remény a lengyel számára, aki az idény végén végleg visszavonuló Felipe Massa helyéért ment a 22 éves Szergej Szirotkinnal.

A csapat kommunikációjából viszont egyértelműen kivehető, hogy itt sem Kubica lesz a befutó, a britek ugyanis nem a tapasztalat, hanem a pilóták gyorsaság alapján fognak dönteni. A teszteken a 22 éves orosz újonc, Szergej Szirotkin bizonyult jobbnak, és már csak azért is ő lehet a befutó, mert 18 millió eurós szponzori csomaggal érkezne meg az F1-be.

A Williamsnél állítólag már a Toro Rossótól idén kirúgott, anyagilag szintén erős Danyiil Kvjatot is előbbre sorolják a lengyelnél.

Robert Kubica 2005-ben megnyerte a Formula Renault 3.5-ös sorozatot, 2006-tól az F1-ben versenyzett a BMW Saubernél, amivel 2008-ban győzött a Kanadai Nagydíjon. Ugyanebben az évben összesítésben a negyedik lett Lewis Hamilton, Felipe Massa és Kimi Räikkönen mögött a szezon végén.

A hivatalos bejelentésre még várni kell, annyi biztos, hogy Lance Stroll helye fix.

(Fotó: f1i.com)

És ezt olvastad már?
Nem mindennapi látvány a hegyi szerpentinen kanyargó Bugatti Divo