Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem titok, hogy a Mazda MX-5 alapján készítette el az új 124 Spidert a Fiat, most pedig úgy hallani, hogy a hasonló nevű régi modell mintájára már a kupén is dolgoznak.

Spidert és kupét is kínált a Zsigulinak is életet adó 124-es sorozatából a Fiat a hatvanas-hetvenes években, és ezt a sorozatot élesztette fel a most bevezetett új 124 Spider. Nem titok, hogy az izgalmas kétüléses roadster a Mazdával kötött együttműködés eredménye, és az MX-5 műszaki alapjára épül. Bár a Mazdától teljesen különböző retró forma az olaszok munkája, és az 1,4 literes, turbós négyhengeres is a Fiattól származik, a 124 Spidert is a Mazda gyártja Japánban.

Most pedig úgy hallani, hogy zárt tetős kupét is tervez a kis sportkocsiból a Fiat. Azok után, hogy a Mazda leleplezte a zseniális formájú, nyitható keménytetős MX-5 RF prototípusát, szárnyra kaptak a hírek, hogy az olasz testvérmodell is kupéváltozatot kap.

Nem ez lenne az első alkalom, hiszen a régi 124-es sorozatból is készült ilyen kivitel. Igaz, akkor teljesen különböző formájú karosszériát kapott a Fiatnál készített kupé és a Pininfarina által tervezett és gyártott 124 Sport Spider, míg most várhatóan csak a tető jelentené a különbséget a két modell között.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.