A nyolcvanas években limitált példányszámban készült Olaszországban ez a gyerekméretű Countach, amiről a felfelé nyíló ajtók és a jellegzetes lyuggatott felnik sem hiányoznak, sőt, igazi benzinmotor hajtja!

Sok gyerek szobájának falán volt ott a Countach posztere, de a Lamborghini szuperautóját kipróbálni vagy megszerezni felnőttként is kevesen tudták. Kivéve azokat a gyerekeket, akiknek megadatott, hogy beüljenek a kicsinyített Countach kormánykereke mögé. Ezek a gyerekautók ugyanolyan ritkaságnak számítottak, mint az eredeti Lamborghinik.

Az olaszországi Agostini Auto a szupersportautók gyerekméretű változataira specializálódott,

a nyolcvanas években korlátozott példányszámban gyártotta ezeket a menő játékokat.

A kiváló minőség és a részletekre való figyelem magától értetődő volt, és megfigyelhető ezen a piros példányon is, amit az adattáblája szerint 1985-ben készítettek.

A Countach ikonikus vonalait minél pontosabban igyekeztek reprodukálni, az üvegszálas anyagból készült karosszéria mérete körülbelül harmada az eredetinek, olyan részletekkel, mint a felfelé nyíló ajtók és az ötlyukú kerekek. Az autócskát egy 400 köbcentis benzinmotor hajtja, elektromos indítóval, két előremeneti és egy hátrameneti fokozattal.

Újonnan olyan elegáns áruházakban kínálták a Countach Juniort, mint a Harrods és a Neiman Marcus, most pedig az RM Sotheby’s aukcióján lehet megszerezni, 40-60 ezer dollár közti árat várnak érte, ami 15-20 millió forintnak felel meg.

Tökéletes kiegészítője egy Lamborghini-gyűjteménynek, hogy a legifjabb generáció is megismerje az öklelő bika legendáját.

Ez is érdekelhet:

Már a gyereknek is lehet James Bond-féle Aston Martinja

Forgatható rendszámtáblával és géppuskával.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés