Még az elvakult rajongók is kétkedve fogadták az újjászületett Lamborghini Countach-t, amivel a modern korba mentették át Marcello Gandini merész formatervét. A 112 darabos limitált széria minden darabja már a bemutató előtt gazdára talált, most pedig csodálkozhatunk az olyan szépségeken, mint a Kanadába érkező zöld színű.

Fehér színben és vörös bőrkárpitos beltérrel mutatták be, de az ügyfelek a legtöbb esetben ennél merészebb és elegánsabb kombinációkat álmodnak meg.

Mint ez a Verde Abete nevű zöldmetál, melyhez bronzszínű felniket és narancsos beütésű barna belsőt párosítottak.

Külseje retró, de a hajtás a Lamborghini Sián FKP 37-esből érkezett és már a Countach neve után jelzett LPI 800-4 is sejteti, hogy mit tud az autó. Ebből az LP a hosszában beépített motorra (Longitudinale Posteriore) utal, az I pedig az elektromos rásegítést jelenti, a 800 a teljesítmény, a 4-es pedig a hajtott kerekek száma a képletben.

6,5 literes, szívó V12-es motorja önmagában 780 lóerős, a 48 voltos rendszer rásegítésével pedig 814 lovas a rendszerteljesítmény, a nyomatéka pedig 720 Nm.

Ezzel a Countach 2,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra, további 5,8 másodperc alatt már 200-zal hasít, végsebessége 355 km/óra.

Sok esetben a már garázsban álló veterán Countach színei adják az inspirációt az LPI 800-4-esekhez, ami jól mutatja, milyen módos gyűjtők juthattak csak hozzá a Lamborghini limitált szériás szupersportautójához.

Ez is érdekelhet:

Mutatunk egy Countach-t, aminél már csak a róla készült képek jobbak

Sikerült megfogni az ikonikus Lamborghini hangulatát ezekkel a fotókkal.

És ezt olvastad már?
Amikor megérint a prémium autózás érzése – A Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában
További cikkeink a témában