A körrekordot döntő Performante volt a Huracán nagy dobása, a Lamborghini pedig most a típus alapváltozatát is átdolgozta. Friss formát, izmosabb motort és új megoldásokat is kapott a Huracán Evo.

Performante néven jött ki a Huracán csúcsmodellje, ami a Nürburgringen is rekordot döntött, most pedig az alapmodellt is átdolgozta a Lamborghini. Az új Evo is megkapta a Performante hátsó lámpáit, magasabbra kerültek a kipufogóvégek, szemből az új lökhárítóról ismerheted meg. A képeken látható narancssárga fényezés és 20 colos kerekek is újak.

A Huracán Evo erősebb is lett, az 5,2 literes V10-es szívómotorja 610-ről 640 lóerőre izmosodott, ezzel 2,9 másodperc alatt gyorsul százra,

9 másodpercen belül a kétszázat is eléri, a végsebessége 325 km/óra. Az 1422 kilogrammos Evo ezzel ugyanolyan fürgén sprintel, mint a nála 40 kilogrammal könnyebb Performante, ami legfeljebb a pályán lehet nála gyorsabb.

Még jobb lett vezetni az új Lamborghinit, ami az áthangolt kormányzás, az új menetstabilizáló és a hátsókerék-kormányzás érdeme. A belső térben is aktualizálták a Huracánt, újdonság a 8,4 colos érintőképernyős rendszer, és az Evo tulajának már az Apple CarPlay használatáról sem kell lemondania.

Ez is érdekelhet:

Megmutatta magát a Nürburgring rekordját tartó Aventador SVJ

Végre leleplezte a Porsche-verő csúcsmodelljét a Lamborghini.

És ezt olvastad már?
Michael Schumacher is ezzel kezdte – a Ford visszatér a Formula–1-be
További cikkeink a témában