A Lancia dicső korszakát elevenítette fel az Automobili Amos a Delta Integrale modernizált változatával, és hamarosan a terepre szánt szafariváltozat is elkészül belőle.

Minden idők egyik legsikeresebb raliautója a Lancia Delta, amivel 1987-től 1992-ig sorozatban hatszor nyerték meg a konstruktőrök világbajnoki címét, és négy évben az egyéni bajnok is ezt az autót vezette. A Delta HF, majd a Delta Integrale különböző változatai az egyre erősödő konkurencia ellenében is uralták a rali-világbajnokságot, ami a Lancia eladásainak is jót tett.

A Delta Integrale különböző változatai közül is kiemelkedik az, amit a Szafari-ralira épített a Lancia

a megemelt futóművel és a gallytörő rácsokkal, és ezt idézi most fel az Automobili Amos legújabb projektje. Az olasz műhelyben pár éve élesztették fel a Deltát egy fantasztikus modernizált változattal, aminek Futurista a neve, és ennek folytatásaként jön a Safarista.

A Safarista az eredeti raliautó receptje szerint épült, teljesen egyedi karosszériaelemekkel, opcióként plexi ablakokkal, belül kagylóülésekkel, tuningolt motorral és szekvenciális sebességváltóval. Az Automobili Amos csak tíz példányt épít belőle, és az elsővel csak 2023-ban készülnek el – addig is lehet álmodozni róla, hová vinnéd vezetni, ha megengedhetnéd magadnak.

Ez is érdekelhet:

Modernizált klasszikus Lancia Delta születik egy olasz műhelyben

330 lóerős lesz, szénszálas anyagból készült elemekkel.

Kihagy a szívverésed a modernizált Lancia Delta S4 láttán

Feltámasztották a B-csoportos legendát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Nagyobb volt arra az esély, hogy belemegy, minthogy nem, mégis megúszta

Videón a pillanat, amire nem sokan számítottak, hogy egyszer bekövetkezik az F1-ben

Schumacher és Montoya felejthetetlen csatája, ami kisebb perpatvarral ért véget

További cikkeink a témában