Valóra váltotta nagy álmát Eugenio Amos, és bemutatta a Lancia Delta Integrale modernizált változatát. A Futurista névre keresztelt utcai raliautót másnak is szívesen megépíti, de körülbelül annyit kell félretenni rá, mint egy Singer Porschére.

Mára a Lancia már csak az olaszoknak gyártja az Ypsilont, rég eltűntek azok az idők, amikor a ralipályák bajnokaként ismerted a márkát. Eugenio Amos azonban nem hagyta annyiban, elege lett a modern szuperautók bonyolultságából, inkább megépítette a Delta Integralét úgy, ahogyan ma készült volna el újonnan a gyárban.

Az alapokat egy eredeti Delta Integrale adta,

de a kockaforma karosszériát még ahhoz képest is kiszélesítették, az elemeket kézzel formált alumíniumból és szénszálas anyagokból készítették el. A motort és a váltót is felújították és megerősítették, az utasteret pedig modern részletekkel turbózták fel, de a Delta S4 Stradale retró stílusában.

Konkrét adatokat még nem árult el az Automobili Amos a Delta Futurista névre keresztelt utcai raliautóról, de nem lesz egyetlen darab, a Porschéket álmodó Singer mintájára később az érdeklődőknek is építenek belőle. Igaz, ugyanolyan ritkaságnak számít majd, mivel az ára is hasonló lesz hozzá, 300 ezer euróról, azaz 100 millió forintról szólnak a hírek.

Nézd meg, milyen Lanciák ihlették:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában