Egyszerűen nem menekülhet Lando Norris a McLarentől.

Három futam után merész még kijelenteni, mindenesetre az eddig látottak alapján nagyon úgy tűnik, hogy ez a szezon sem lesz a McLaren idénye. El is indultak a találgatások a mezőny egyik legnagyobb tehetségének tartott Lando Norris jövőjével kapcsolatban, sokan úgy vélekednek, hogy a fiatal britnek másik csapatnál kellene megpróbálnia egyengetni karrierjét – a jelenleg a Sky Sports szakértőjeként ténykedő egykori F1-es pilóta, Karun Chandhok például a Mercedesnél látja Lewis Hamilton helyén.

Erre azonban szűkösök Norris lehetőségei, ugyanis tavaly írt alá újabb négy évre a wokingiakhoz, vagyis (a 80 millió fontos) szerződése a 2025-ös szezon végéig szól. Persze a pilóták kontraktusában jellemzően szerepelnek bizonyos teljesítményalapú, vagy feltételek nem teljesülése esetén életbe lépő kilépési záradékok, azonban nagyon úgy tűnik, hogy a 23 brit szerződése – kissé meglepő módon – ilyet nem tartalmaz. Legalábbis erről beszélt a McLaren ügyvezetője, Zak Brown, aki kijelentette, hogy

„semmilyen kilépési záradékot nem tartalmaz a kontraktusa (...) Szerződése van velünk, de ami még ennél is a legfontosabb, hogy nagyon jól érzi magát itt, és látja a fejlődésünket, amit eddig is elértünk. Ő egy igazi csapatjátékos. Boldog környezetben van, nekünk van egy kis időnk bebizonyítani neki, hogy képesek vagyunk győztes autót adni neki”.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

„A Forma–1 szégyene, ami velem történt az Ausztrál Nagydíjon”

A Ferrari pilótája nem volt boldog a melbourne-i káoszfutam leintése után.

Idény végén lejár Hamilton szerződése, most megtörte a csendet a jövőjével kapcsolatban

El tudnád képzelni Lewis Hamiltont egy másik Forma–1-es csapatnál?

Azt állítják, Alonso a pénzéhsége miatt nem nyert még több világbajnoki címet

Az biztos, hogy Fernando Alonso képességei alapján több világbajnoki címre lenne hivatott.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

Ilyen bizarr F1-balesetet inkább futamon látni, mintsem szabadedzésen

További cikkeink a témában