Pontosan egy éve mutatta be a Ford az új Mustang legvadabb változatát, és a Shelby GT500 első példánya aukción talált gazdára. Nemrég készült el a gyárban, és az egyik legendás elődjének fényezését kapta.

Az új Mustang legvadabb változata a Shelby GT500, amit éppen egy éve mutattak be a Fordnál, és a hangjától biztosan kiráz a hideg. A brutális kinézetű sportkocsi legelső példányának aukción kerestek tulajdonost, és a legtöbbet éppen a Barrett-Jackson aukciósház elnöke, Craig Jackson ajánlotta érte: 1,1 millió dollárt, ami 326 millió forintnak felel meg

Minden idők legizmosabb Fordja lett az új Shelby GT500

Az agresszív külsőhöz 700 lóerős V8-as tartozik.

Az összeget jótékony célra fordították, a Shelby GT500 első sorozatgyártású példánya pedig nemrég készült el a Ford michigani gyárában. A tulajdonosa nem akármilyen fényezést választott hozzá, mivel a garázsában áll

a klasszikus Shelby GT500 egyik prototípusa, a Green Hornet néven emlegetett ’68-as EXP500, ezért annak a különleges zöldjét kérte.

A Green Hornet felújításával is nemrég készültek el.

A Mustang 1968-ban került Carroll Shelby műhelyébe, ahol a motorját 7 literes V8-asra cserélte, a teljesítménye meghaladta a 450 lóerőt. Az EXP500 ezzel 5,7 másodperc alatt gyorsult százra, egy másodperccel hamarabb, mint a széria GT500, és míg az éppen megfutotta a kétszázat, a prototípussal 250 km/órás sebességet értek el.

A két Shelby Mustang egyszerűen fantasztikusan mutat együtt, és a GT500 azóta már rendelhető az amerikai Ford-kereskedéseknél.

Az 5,2 literes, kompresszoros V8-assal szerelt, 700 lóerős sportkocsi több mint 100 ezer dollárba kerül, de a raktáron lévő példányokat 140-170 ezerért hirdetik, és nem is mind jutott el a kereskedésig.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés