Pont a leggyorsabb tolatásnak ne lenne Guinness-rekordja? A csúcsot ezúttal a téma szakértője döntötte meg, aki a YouTube-csatornáján különféle autók végsebességét próbálgatja – hátramenetben.

Sok más furcsaság mellett a leggyorsabb tolatásnak is van Guinness-rekordja, amit idén döntött meg egy amerikai férfi azzal, hogy 1 perc 15,18 másodperc alatt tett meg egy mérföldes távot, azaz durván 1,6 kilométert hátramenetben egy Corvette-tel a Corvette-múzeumhoz tartozó versenypályán – nem kell átszámolnod, ez 83,8 km/órás átlagot jelent.

Az új rekorder, Scott Burner a Corvette kéziváltós változatát választotta, ott ugyanis nincs limitálva a sebesség hátramenetben, a gyorsulás egészen a motor maximum fordulatszámáig tarthat, míg az automataváltós modelleknél általában van egy ésszerű sebességlimit a rendszerben, általában 25 km/óránál parancsol megálljt az elektronika.

Scott nem véletlenül ennyire jól informált, hobbija ugyanis a különféle autók legnagyobb sebességének kipróbálása hátramenetben,

amiről egy YouTube-csatornát is vezet. Amikor ránézett a Guinness-rekordok adatbázisára, akkor jött rá, hogy a korábbi csúcstartónál ment már gyorsabban rükvercben, ezért jelentkezett a rekord megdöntésére.

Kétszázzal hátramenetben?

Nem ez a leggyorsabb tolatás a világon, 2018-ban ugyanis Daniel Abt több mint 210 km/órás sebességet ért el hátramenetben egy 1200 lóerős Audi RS3-mal, aminek az öthengeres turbómotorját a Formula E versenyautókból származó négy, egyenként 300 lóerős elektromotorra cserélték. A korántsem veszélytelen manővert azonban vesztére nem hitelesíttették.

Ez is érdekelhet:

Sok pénzzel sem könnyű az élet. Próbálj meg például egy Lambóval tolatni!

A Diablo is kompromisszum szülötte: előre, gyorsan jól megy, hátra, lassan nehézkesen.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tizenhét éven át porosodott egy garázsban ez a ritka Mercedes-Benz SL 73 AMG

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés