A Speed Champions sorozat sportautó- és versenyautó-újdonságai nem a legrészletesebb készletek, cserébe nem is megfizethetetlenül drágák.

Nagy valószínűséggel kijelenthetjük, hogy egy Lamborghini Countach vagy egy Mercedes-AMG One sosem kerül a garázsunkba, de a polcon még ott lehet, ez a két álomautó is megérkezett ugyanis a LEGO Speed Champions sorozatába. A minifigurával is ellátott modellek nem nagyok, 15-20 centiméteresek, és 250-300 kockából állnak, de éppen ezért nem csak felnőtteknek szánják őket.

A kedvencünk a Countach, a Lamborghini ék alakú szuperautójának formáját ugyanis a LEGO-kockák is jól kiadják,

de még a szupermodern elektromos Lotus Evija is remekül mutat LEGO-ként. A Mercedes-AMG szuperautójához a márka Formula–1-es versenyautója is jár készletben, a Ferraritól pedig egy igazi legendát, a 24 órás futamokon induló, hetvenes évekbeli 512 M-et élesztették fel.

Mivel a készletek nem nagyok, ezért nem is elérhetetlenül drágák,

a kétautós szettekért 15 ezer forintot kérnek, az egyautósokért körülbelül a felét. A március elsejétől rendelhető újdonságok olyan Speed Champions modellek sorához csatlakoznak, mint az Audi Sport quattro, a Ferrari F40, a Nissan GT-R Nismo és a Toyota GR Supra.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó