Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Új kocsit 50 százalékos engedménnyel? Megvan a közeljövő slágere.

Két és fél millió forinttal támogatja a legalább hétszemélyes új autók vásárlását a legalább háromgyerekes családoknak – ez volt a miniszterelnök évértékelőjén bejelentett intézkedések autórovatba illő része.

Ez mindenképp sok pénz, de igazán azoknak lehet segítség, akiknél nem a tizen-huszon milliós vételárból jön le a kedvezmény, hanem a néhány milliósból:

Az akció autóipari nyertese a Dacia lehet: ők kínálják a legolcsóbb hétszemélyes kocsit, a Lodgy Ambiance 1,6 literes, 102 lóerős benzines változata 3,529 millió forint.

Ha ebből lejönne a 2,5 milliós támogatás, és egymillióért lehetne új kocsit venni, az maga lenne a csoda. De tudjuk, csodák nincsenek: a támogatásnál van apró betű is, a támogatás maximális összege a vételár 50%-a (és legfeljebb 2,5 millió forint) lehet, tehát a támogatással együtt

A Lodgy valóban tágas, családi használatra alkalmas autó, és ha a minimáligényeket nézzük, mi csak a légkondit (120 ezer forint), a pótkereket (30 ezer forint) és a levehető kalaptartót (20 ezer forint) választanánk a szerény extralistáról.

Ha ezeket hozzáadjuk, a támogatást pedig levonjuk a listaárból, akkor arra jutunk, hogy

Ez a listaár, a kereskedők még kicsit faraghatnak belőle.

Az új támogatási rendszer vesztesei azok, akik használtan akarnak megválni családi autójuktól: nehéz lesz például kétmillióért eladni egyet, ha a családnak egy négymilliós is kétmillióba kerül majd.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.